Schouls gaat Jeugd Techniek Club Rijndijk een handje helpen

Schouls heeft aangeboden de Jeugd Techniek Club Rijndijk een handje te helpen. Op eigen initiatief heeft Schouls de vrijwilligers van de JTC-Rijndijk verrast met hun steun in de begeleiding van de jeugdige techniekers van de toekomst.

Om in onze nieuwe vestigingsplaats een maatschappelijke bijdrage te leveren hebben we gekeken naar lokale initiatieven om te steunen. De JTC-Rijndijk is als een zeer passend organisatie naar voren gekomen en dus zijn de initiatiefnemers van de JTC uitgenodigd voor een kennismaking.

De jeugd is de toekomst
Een techniekclub leert kinderen omgaan met allerlei soorten gereedschappen en hoe deze veilig en effectief te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld boren en zagen. Verder leer je projecten te ontwerpen (op papier of op de computer) en uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een vogelhuisje of vliegtuigje dat echt kan vliegen. De doelgroep van de JTC is op dit moment jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool. Het is voor Schouls, als erkend leerbedrijf, een uitgelegen kans om te helpen deze groep enthousiast te maken voor techniek en bouw. Dit doen we ook al door werknemers bij scholen in de regio techniek onder de aandacht brengen.

Brede ondersteuning
Schouls heeft aangeboden de JTC-club op allerlei manier te ondersteunen. Met kennis en expertise, maar ook met financiƫle ondersteuning voor de aankoop van hout, plaatmateriaal en mogelijk nog ontbrekende gereedschappen. Dat in samenwerking met Jongeneel en Isero. Ook stelde Schouls voor om de doelgroep van de JTC-Rijndijk, samen met hun onderaannemers, workshops en zelfs bij gelegenheid werkbezoeken aan te bieden. Een voorstel dat door de tot nu toe 5 vrijwilligers van de JTC met alle 10 handen werd aangegrepen.

Het aanbod van Schouls kwam bij de vrijwilligers van de JTC als een totale verrassing. In het stukje dat in de Groene Hart Koerier is geplaatst spat het enthousiasme er vanaf. De JTC heeft inmiddels al meer dan 50 aanmeldingen en hoopt samen met de steun van Schouls snel van start te kunnen.

Deel dit bericht:

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Email
Print