Nieuwbouw Gemaal Nova Zembla

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft Schouls het gemaal Nova Zembla in Ilpendam gebouwd. Het nieuwe gemaal Nova Zembla vervangt het oude gemaal Vurige Staart.

Het gemaal Vurige Staart was aan het einde van zijn technische levensduur. Het nieuwe gemaal Nova Zembla heeft een grotere capaciteit dan het oude gemaal en zal direct het water uit de polder Vurige Staart verpompen naar de boezem.
Omdat het gemaal niet via het land te bereiken was met groot materieel zijn de werkzaamheden vanaf het water uitgevoerd. De bouw van het gemaal vond plaats van oktober 2023 tot en met maart 2024.

Deel dit project:

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Email

Meer informatie?

16/02/2024

Oplevering Gemaal Nova zembla

Afgelopen week heeft Schouls, samen met VOPO, het gemaal Nova Zembla in Ilpendam opgeleverd aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

In verband met de plaatselijke flora en fauna moest het gemaal voor maart gereed zijn. Dit betekende dat het gemaal in de wintermaanden aangelegd moest worden. We zijn erg trots dat we ondanks de regen, kou en wind van de afgelopen periode dit werk binnen de gestelde tijd hebben kunnen realiseren.

Misschien ook interessant

Andere projecten