Openbare ruimte indoor sportcentrum Boshuizerkade

In Leiden werkt Schouls aan de inrichting van de openbare ruimte van de nieuwe sporthal aan de Boshuizerkade.

Schouls verzorgd zowel de riolering van het gebouw als de verhardingen rond het gebouw. Lees hieronder de projectupdate over de werkzaamheden.

Deel dit project:

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Email

Meer informatie?

27/07/2023

Projectupdate inrichting openbare ruimte indoor sportcentrum Boshuizerkade

Aan de Telderskade en Boshuizerkade in Leiden wordt door bouwbedrijf Remmers een nieuw Indoor Sportcentrum (ISC) gebouwd in opdracht van de gemeente Leiden. Deze topsport- en breedtesporthal gaat de huidige Vijf Meihal en 3 Octoberhal vervangen. De toekomstige gebruikers zijn de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College, het MBO Rijnland en topclub ZZ Leiden Basketbal.

Vanuit de gemeente Leiden is aan Schouls opdracht verstrekt om rondom het ISC het rioolstelsel te realiseren en om de openbare ruimte volledig in te richten wat betreft verhardingen, inrichtingselementen, openbare verlichting en groenvoorziening. Onder bepaalde delen van het terrein worden ‘bufferblocks’ aangebracht als retentiesysteem voor regenwater dat door de regenwaterafvoer van de sporthal aangevoerd wordt. Daarnaast worden klimaat-adaptieve verhardingsmaterialen toepast. Deze verhardingen zorgen er samen met de bufferblocks voor dat regenwater in de grond kan infiltreren. De planning en fasering zijn dynamisch en flexibel omdat de werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd met de werkzaamheden van de bouwer van het sportcomplex, met beperkte beschikbare ruimte en met uitdagende logistiek. Hiervoor geldt bij uitstek: bouwen doe je samen.

De werkzaamheden zijn in april 2023 gestart en zijn naar verwachting medio oktober 2023 gereed.

Misschien ook interessant

Andere projecten