Brug en kademuur Tappersheul

Vervangen brug, kademuur en oeverbescherming Tappersheul te Oudewater

De brug bij Tappersheul over de Kerkwetering/Koddewetering is aan vervanging toe. Dat geldt ook voor de kademuur aan de noordzijde van de brug en de oeverbescherming aan de zuidkant.In januari gaat de gemeente hiermee aan de slag. De brug en de genoemde kademuur en oeverbescherming worden vervangen. Direct omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

Aannemer Gebr. Schouls uit Leiden start in januari 2021 met de voorbereidende werkzaamheden. Het werk is naar verwachting in juni 2021 gereed. De werkzaamheden kennen verschillende fasen. Per fase gelden wegomleidingen voor gemotoriseerd verkeer. Deze worden met borden aangegeven. Voor (brom)fietsers en voetgangers wordt een noodbrug aangelegd.

Wat gaat er gebeuren vanaf januari 2021?

Fase 1 (11 jan t/m 29 jan)

Aanbrengen pontons met kraan, bouwkeet, container e.d.

Fase 2 (1 feb t/m 19 feb)

Aanbrengen nieuwe oeverconstructie, plaatsing tijdelijke fietsbrug en plaatsing brug voor kabels en leidingen.

Fase 3 (22 feb t/m 12 maart)

Verharding opbreken, omleggen van kabels en leidingen, brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, Tappersheul bereikbaar.

Fase 4 (15 maart/m 21 mei)

Vervangen brug en kademuur noord, aangepaste wegafzetting, omleiding aangepast. Tappersheul afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Fase 5 (25 mei t/m 4 juni)

Brug en kademuur gereed, terugleggen kabels en leidingen, bereikbaarheid zoals in fase 3: brug afgesloten, Tappersheul bereikbaar.

Fase 6 (7 juni t/m 15 juni)

Aanbrengen definitieve verharding.

Fase 7 (16 juni t/m 25 juni)

verwijderen tijdelijke fietsbrug en brug voor kabels en leidingen. Wegafzetting verwijderd. Werkzaamheden afgerond.

Contactgegevens

Aanspreekpunt en contactpersoon voor de uitvoering van de werkzaamheden is omgevingsmanager Rijk Vinke van aannemer Gebr. Schouls. U kunt hem bereiken via r.vinke@schoulsleiden.nl of via 06 – 53 23 27 80. Projectleider vanuit de gemeente is Rik Mulder, te bereiken via mulder.r@woerden.nl of telefonisch via 06-53 89 71 11.

Deel dit project:

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Email

Meer informatie?

06/07/2021

Eindfoto Tappersheul

Eindfoto’s Tappersheul

Op vrijdag 25 juni is de brug geopend voor al het verkeer en zijn wij klaar met de werkzaamheden.

31/03/2021

Tappersheul: Aanbrengen damwanden kademuur en brug

De afgelopen week zijn de damwanden ten behoeve van de brug aangebracht. Deze week worden de damwanden van de kademuur aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden kunnen alleen fietsers en voetgangers doorgang vinden langs het werk.

19/02/2021

Tappersheul: Plaatsen tijdelijke fiets- en voetgangersbrug

Plaatsen tijdelijke fiets- en voetgangersbrug

De afgelopen week is de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug geplaatst. Door deze brug kunnen de fietsers en voetgangers te allen tijde het werk veilig passeren.

Nu de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug is aangelegd, kunnen de werkzaamheden aan de kabels & leidingen plaats vinden alvorens wij de brug gaan slopen.

Misschien ook interessant

Andere projecten